16 jaar? Waarom ga jij mee op Groove-X Skivakantie?

– Geschreven door Sander Vermeylen –

De sfeer, de feestjes en de vrijheid

Mensen vragen zich vaak af: “Waarom zou ik voor deze organisatie moeten kiezen?” of “Waarom is deze organisatie de beste keuze voor mijn zoon of dochter?”. Het antwoord bevindt zich al in de titel. Voor u verder leest, moet u weten dat dit is geschreven door iemand die al meermaals is meegeweest. Ik spreek dus echt uit eigen ervaringen.

De Groove X sfeer

Eerst en vooral de sfeer. De sfeer die heerst tijdens een GrooveX vakantie is gewoonweg fenomenaal. Ik ben al vaak met andere organisaties meegeweest, maar de sfeer is daar echt heel verschillend. Bij GrooveX kreeg ik echt het gevoel dat ik gelijkwaardig was met iedereen, ook met de monitoren en dat vind ik echt enorm fijn. De monitoren worden gewoon je vrienden en zelfs na de vakantie blijf je hiermee gewoon chatten.
Om één of andere reden is de groepssfeer ook altijd geweldig. Komt dit door de goede aanpak van de monitoren of door een beetje geluk met de mensen? Ik kan er geen antwoord op geven. Wat ik wel kan zeggen is dat ik op elke reis al bevriend ben geraakt met zowat iedereen die aanwezig was! Natuurlijk heb je niet met iedereen contact tot jaren na de reis, maar er zijn wel enkelingen die ik nu nog op dagelijkse basis hoor. Door die sfeer heb ik veel te danken aan GrooveX. Ik heb er mijn vriendin leren kennen, ik heb er een aantal topvrienden leren kennen en al die dingen samen hebben mij als persoon positief beïnvloed.

De feestjes

GrooveX staat niet alleen bekend om zijn zalige keuze van skigebieden. Bij GrooveX kan je ook zeker zijn van een topselectie aan discotheken. Bijna elke avond staan er top feestjes voor de deelnemers klaar. Bij een feestje hoort natuurlijk ook een glaasje, maar de monitoren zorgen ervoor dat alles in goede banen blijft lopen.
Ook tijdens de feestjes is de groepssfeer echt GE-WEL-DIG. Iedereen danst met iedereen, iedereen zingt met iedereen enzovoort.

De vrijheid

Velen zullen denken: “Ik stuur mijn kind hier mee op kamp”. Dit is verkeerd. GrooveX is geen ‘kamp’. GrooveX is echt een vakantie voor jongeren. De monitoren geven je dan ook veel vrijheid, maar in de juiste verhouding grijpen ze ook in waar nodig. Naar mijn weten is dat ook gewoon wat de jeugd wilt: vrij zijn, maar toch een achterliggend gevoel van bescherming hebben. Op de reizen van GrooveX leer je eigenlijk voor een deeltje omgaan met verantwoordelijkheid, juist omdat je al die vrijheid krijgt.

Als u nu nog niet weet waarom u zelf zou willen meegaan of waarom u uw kind zou willen meesturen raad ik u zeker aan om even de reviews te gaan lezen van de voorbije jaren. Die zullen alles nog wel eens bevestigen en u misschien meer inzicht geven.

Tot op skivakantie!

 

Sander

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.