Ontdek de Sella ronda en doe hem op één dag samen met onze monitoren :-)

Wanneer bij Groove-X?

Onze Krokus skivakantie 16+: Snow Trip Dolomiti

Onze Lesvrije week skireis voor Studenten: Snow Trip Tiroler Experience

Dit is wat www.wintersporters.be erover schrijft:

Groot en afwisselend skigebied met onuitputtelijke mogelijkheden

Val Gardena (in het Duits: Gröden) is een vallei in Zuid-Tirol die bij veel wintersporters bekend is door de Sella Ronda, de wereldberoemde tocht waarbij je rondom het Sella massief skiet. Maar ook zonder Sella Ronda heeft Val Gardena een mooi skigebied met in een schitterend landschap met geweldig eten.

De Sella Ronda

De ‘pièce de résistance’ van Val Gardena is dus de Sella Ronda. Deze rondtocht die de vier grootste dalen in de regio met elkaar verbindt, kan je zowel met de klok mee als tegen de klok in maken. Met de klok mee is de Sella Ronda iets sportiever dan tegen de klok in. Het is een dagtocht waar de pistes nooit heel moeilijk worden, maar waar het landschap echt van verbluffende schoonheid is. Je skiet onder de loodrechte wanden van het Sella Massief.

Gezellige dorpen in een verbluffend landschap

Val Gardena ligt centraal in de Dolomieten, en staat in verbinding met het immense skigebied Dolomiti Superski. Door de ligging aan de zuidkant van de Alpen is het weer vaak goed. Het dal doet enigszins Oostenrijks aan maar de après-ski staat op een beduidend lager pitje dan in het buurland. Wolkenstein (Selva) is het hoogstgelegen dorp in Val Gardena. Vanuit Wolkenstein heb je van de drie dorpen de beste mogelijkheden om met de Sella Ronda te starten. De twee andere dorpen, Sankt Christina (Santa Cristina) en Sankt Ulrich (Ortisei) liggen iets lager in het dal met eigen deelgebieden. Alle dorpen zijn authentiek en gezellig en de houtsnijwerkers in Val Gardena zijn wereldberoemd. ”